Yhdistysrekisteri ajan tasalle 5.12.2016 13:11

Suomen riistakeskus kehottaa kaikkia metsästysseuroja tarkistamaan, ovatko seurat mukana poistomenettelyssä. Mikäli poistomenettelyssä oleva seura haluaa jatkaa toimintaansa, siitä tulee ilmoittaa kirjallisesti Patentti- ja rekisterihallitukselle.

Lintuinfluenssa levisi Turun saaristoon 2.12.2016 14:58

Lintuinfluenssa on levinnyt Turun saaristoon. Taudin leviämisen estämiseksi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira perustaa rajoitusvyöhykkeen lintujen löytöpaikan ympärille.

Luonnolle oma liputuspäivä 2.12.2016 10:59

Sisäministeriö on antanut liputusmääräyksen ensi vuoden Suomen luonnon päivälle eli elokuun viimeiselle lauantaille 26.8.2017. Luonnon kunniaksi tehty liputtaminen huipentaa Suomi 100 -vuoden kunniaksi järjestetyt Luonnon päivät.

ASF-näytteenoton ohjeet päivitetty 1.12.2016 11:01

Eviran näytteenotto-ohje metsästettyjen luonnonvaraisten villisikojen ASF-näytteenotosta on päivitetty.

Yleisötilaisuus sudesta Ruokolahdella 30.11.2016 10:48

Suomen riistakeskus ja Luonnonvarakeskus järjestävät suteen liittyvän yleisötilaisuuden ”Suden vuodenkierto” torstaina 1.12. Ruokolahdella. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Ahvenanmaan lintuinfluenssa on korkeapatogeenistä H5N8-tyyppiä 26.11.2016 7:30

Kuolleista tukkasotkista Ahvenanmaalla todettu lintuinfluenssa on varmistunut korkeapatogeeniseksi H5N8-tyypiksi, joka on levinnyt Euroopassa ja aiheuttaa siipikarjalle vakavaa sairautta.…

Siipikarja sisälle suojaan lintuinfluenssalta 25.11.2016 16:25

Ahvenanmaalla on todettu H5-tyypin lintuinfluenssaa. Maa- ja metsätalousministeriö määrää asetuksella suojaamaan siipikarjan kontakteilta luonnonvaraisten lintujen kanssa.

Metsästyslakiin esitetään muutoksia 22.11.2016 8:48

Hallituksen esitys metsästyslain muutoksista on parhaillaan lausunnoilla. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan muutokset koskisivat jousimetsästystä, hirven metsästystä, aseen kuljettamista, metsästyksen kestävyyden säätelyä, suurpetojen houkuttelua ja kivutonta ansastusta.

Uudenmaan valkohäntäpeurasuunnitelma 21.11.2016 20:36

Lue Uudenmaan alueen valkohäntäpeuranhoitosuunnitelma.

Metsästäjäliiton hallitus erosi luottamuspulan vuoksi 21.11.2016 10:05

Lauantaina Porissa 19.11. pidetyssä Metsästäjäliiton liittokokouksessa äänestettiin luottamuksesta liiton hallituksen toimintaa kohtaan. Liittokokous on Metsästäjäliiton korkein päättävä elin, jossa edustettuina ovat kaikki liiton kuusitoista piiriä.

Äänin 891- 689 todettiin, että liittohallitus ei nauti liittokokouksen luottamusta, minkä jälkeen hallitus ja hallituksen puheenjohtaja Lauri Kontro ilmoittivat eroavansa tehtävistään. Epäluottamuksen taustalla olivat pitkään jatkuneet näkemyserot Metsästäjäliiton piirien ja hallituksen välillä. 

Metsästäjäliiton piirit valitsevat uuden puheenjohtajan ja hallituksen Pohjanmaalla 30.12. pidettävässä ylimääräisessä liittokokouksessa. Sillä välin toiminta jatkuu täydellä teholla Riihimäen keskustoimistolla ja piireissä.


Lisätietoja:
Panu Hiidenmies
Toiminnanjohtaja
p. 040 534 6967

Teemu Simenius
Järjestöpäällikkö
p. 050 331 5330

Metsastysmatkailijoiden tehovalvonnasta hyvät kokemukset – afrikkalaisen sikaruton uhka tiedostetaan 16.11.2016 10:44

Baltiassa käyvät metsästysseurueet ovat Helsingin Länsisatamassa tehdyn tehovalvonnan mukaan tietoisia afrikkalaisen sikaruton (ASF) uhasta. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tarkasti yhdessä Tullin kanssa Virosta saapuvia metsästysseurueita laittoman villisianlihan maahantuonnin estämiseksi ja afrikkalaisen sikaruton torjumiseksi.

Suomenpystykorvalla metsästys esillä Unesco-seminaarissa 14.11.2016 15:25

Suomenpystykorvalla metsästämisen grand-old-man Antti Aarnio kuvaili seminaarissa ilmiön syvää kulttuurista merkitystä. (kuva: Ere Grenfors)

Unescon aineettoman kultturiperinnön sopimukseen liittyvien luontoaiheiden ympärillä järjestettiin Kansallismuseossa kaikille avoin "Elossa – luonto ja elävä perintö" -seminaari 9.11.

Esillä oli useita kotimaisia luontoon liittyviä kulttuurisia teemoja, yhtenä keskeisimmistä suomenpystykorvalla metsästäminen, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa kulttuuriperinnössä. Ilmiötä oli esittelemässä pitkän linjan suomenpystykorvamies Antti Aarnio. Suomenpystykorvalla metsästämisen saamista Unecon aineettoman kulttuuriperinnön listalle on yhteistyössä ajamassa Metsästäjäliiton lisäksi Pystykorvajärjestö ja Kennelliitto.

Kotimaisista aineettoman kulttuuriperinnön aiheista on luotu Aineettoman kulttuuriperinnön wikisivusto, jossa suomenpystykorvalla metsästäminen on myös yhtenä teemana esillä. Aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen toteuttaminen etenee Suomessa siten, että merkittävimmistä kotimaisista aineettomista kulttuuri-ilmiöistä luodaan ensin ns. "kansallinen luettelo".  Tästä luettelosta opetus- ja kulttuuriministeriö tulee jatkossa vuosittain nostamaan yhden ilmiön, jolle haetaan Unescon kansainvälistä, aineettoman kulttuuriperinnön statusta.

Kansallista luetteloa Suomen kulttuuriperintökohteista ei siis vielä ole muodostettu. Luettelo muodostuu muun muassa kansalaiskeskustelun ja Kansallismuseon tapahtuman kaltaisten, temaattisten seminaarien kautta. Keskeisiä työkaluja ovat myös Elävän perinnön wikiluettelo ja ns. Elävän perinnön ringit, joihin on teemoittain koottu kotimaamme eri kulttuurisia asiantuntijatahoja. Toimeenpano-ohjelma on tarkoitus toteuttaa Suomessa vuosien 2014-2018 aikana.

Perinteinen haukkametsästys on metsästysmuodoista hyväksytty Unescon aineettoman kulttuuriperinnön kansainväliseen luetteloon vuonna 2010.

VHF-radiot ja -koiratutkat luvista vapaaksi 8.11.2016 7:57

Metsästäjäliiton pitkäaikainen tavoite on toteutumassa. Viestintävirasto esittää, että Metsästyksessä käytettävät VHF-radiot sekä -koiratutkat vapautetaan luvista ensi vuoden alusta. Viestintäviraston tavoitteena on keventää radiolähettimien käytön sääntelyä ja vapauttaa radiolähettimiä luvanvaraisuudesta aina, kun radiolupa ei ole välttämätön taajuuksien tehokkaan ja häiriöttömän käytön takia.

Asia on lähtenyt lausunnnolle 7.11. Luvista vapautuksen suunniteltu aikataulu on 1.1.2017 alkaen, jolloin taajuuksien käyttöä koskevat muutokset on tarkoitus saattaa voimaan. Uudet radioluvat myönnetään lyhytaikaisina 31.12.2016 asti. Muutos ei vaadi toimenpiteitä niiltä, joilla on voimassa oleva radiolupa. Voimassa olevista radioluvista jo maksettuja taajuusmaksuja ei palauteta.

Alkuperäisen tiedotteen löydät täältä.

Jousimetsästyskoulutusta tarjolla 4.11.2016 13:01

Jousikoulutuksessa perehdytään myös pienten sorkkaeläinten jousimetsästykseen.

Metsästäjäliitto ja Oy Eräkontti järjestävät marraskuun aikana
jousimetsästyskoulutusta liiton piirien alueilla.

Kolme tuntia kestävässä koulutusillassa perehdytään jousimetsästyksen perusteisiin ja erityisteemana on pienten sorkkaeläinten jousimetsästys.

Koulutus sisältää vuorovaikutteisen luennon, väline-esittelyjä sekä vinkkejä jahtiin. Kouluttajana toimii Veli-Pekka Seppänen Oy Eräkontista .

Tervetuloa!

Koulutuspaikat:

ti  22.11. Pohjanmaa, klo 18 - 21 Kylätalo Kärrymies, Tuiskulansuora 31, 61300 Kurikka. Ilmoittautumiset tekstiviestillä 0400-515406               
ke 23.11. Satakunta, klo 18 -21 Huittinen, Irjanpirtti. os.Räikänmaantie 658, Huittinen. Piirin jäsenille ilmainen, muille hinta 20€. Ilmoittautumiset reijo.holmi@metsastajaliitto.fi
to 24.11. Uusimaa, JEK:n ampumarata Jokela, klo 18-21, Uudenkyläntie 263 Hyvinkää. Ilmoittautuminen mauno.mynttinen@metsastajaliitto.fi puh. 044 988 21 08
to 15.12. E-Häme, Erätalo, Riihimäki klo 18-21

 

Suomen suosituin hälytysjärjestelmä turvaamaan metsästäjien koteja 1.11.2016 11:37

Metsästäjille kodin suojaaminen on erityisen tärkeää, jotta aseet eivät päädy vääriin käsiin. Siksi Suomen Metsästäjäliitto ja kodin turvapalveluja tarjoava Verisure ovat aloittaneet yhteistyön.

Laki vaatii, että ampuma-aseet on säilytettävä lukitussa tilassa. Yli viisi asetta omistavalla tulee olla aseiden säilytykseen tarkoitettu turvakaappi. Järeä turvakaappikaan ei kuitenkaan välttämättä estä murtovarkaita pääsemästä aseisiin käsiksi.

– Aseet ovat joidenkin rikollisten erityiskiinnostuksen kohteena ja ammattimainen murtovaras voi viedä turvakaapin vaikka muualle murrettavaksi. Lisäksi metsästäjät omistavat paljon muutakin arvokasta harrastusvälineistöä. Kodin turvaaminen on metsästäjille erityisen tärkeää, sanoo Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Panu Hiidenmies.

Metsästäjäliitto tarjoaa yhdessä kodin suojaamiseen erikoistuneen Verisuren kanssa liiton 160 000 jäsenelle jäsenetuja kodin hälytysjärjestelmistä.

Verisuren hälytysjärjestelmässä on 24/7-hälytyskeskusvalvonta kuulo- ja puheyhteydellä sekä kuvatodennuksella. Jos kotiin murtaudutaan, hälytyskeskuspäivystäjä näkee heti kuvista, mitä on tekeillä ja välittää oikean avun paikalle. Lisäksi Verisuren hälytysjärjestelmään kuuluvat myös paloturva sekä vesi- ja vuotovahti.

– Meille on tärkeää, että voimme tarjota metsästäjille juuri heidän kodilleen ja perheelleen sopivan turvaratkaisun. Asiantuntijamme tekee aina aluksi maksuttoman kodinturvakartoituksen, jossa käydään yhdessä läpi kodin ja perheen tarpeita, kertoo Verisuren Suomen myyntijohtaja Asko Kauravaara.

Metsästysseuroilla on metsästysmajoja ja lahtivajoja, joissa on arvokasta laitteistoa. Kiinteistöt ovat yleensä etäällä kaupungista, joten niiden murtosuojaus ja etävalvonta on hyvin tärkeää.

– Verisure sopii loistavasti kumppaniksi Suomen suurimmalle metsästäjien etujärjestölle. Verisure on Suomen johtava hälytysjärjestelmien tarjoaja ja sen palvelut ovat laadukkaita, Hiidenmies sanoo.

Kaikki Metsästäjäliiton jäsenedut löydät täältä.

Lisätietoja:

Asko Kauravaara
Verisure Oy
+358 (0) 50 552 1435.
asko.kauravaara@verisure.fi
www.verisure.fi


Opi lataamaan metsästyspatruunat itse 1.11.2016 9:24

Koulutuksessa opetellaan kiväärin- ja haulikonpatruunoiden jälleenlatauksen perusteita. (Kuva: Adelaide Växland, Valokuvaamo Lilja)

Metsästäjäliitto järjestää loppuvuoden aikana taas patruunoiden jälleenlatauskursseja.

Kolmituntisessa iltakoulutuksessa käydään läpi patruunoiden jälleenlatauksen perusteet. Koulutuksessa on mukana kiväärinpatruunoiden latauksen lisäksi myös tietoa haulikonpatruunoiden latauksen perusteista.

Kouluttajana toimii Oy Eräkontin metsästystarvikemyyjä Max Suominen, jolla on pitkä kokemus patruunoiden jälleenlatauksesta. Esillä on myös Eräkontin jälleenlataustuotteita.

Katso tarkemmat koulutusajat ja -paikkakunnat sekä ilmoittautumisohjeet piirien kotisivuilta.

ti 29.11.  klo 18-21  Seinäjoki, Pohjanmaa. MPK:n piiritstolla (Impivaarantie 25, Impivaara) Kahvitarjoilu klo 17.45. Ilm. tekstiviestillä ”Jälleenlataus/oma nimi” 0400-515406 ma 28.11.
ke 30.11. klo 18-21 Kyyjärvi    Keski-Suomi. Kyyjärven Erämiesten Erätalolla ke 30.11 klo 18.00. Osoite Nurmijoentie 296 Kyyjärvi.
to 1.12. klo 18-21 Harjavalta    Satakunta. Hotelli Hiittenharju. Hiittenharjuntie 1, 29200 Harjavalta. Ilm. viim. ti 29.11. reijo.holmi@metsastajaliitto.fi Jäsenille 0 euroa, ei-jäs 20euroa
           
ke 7.12.  klo 17.30-21 Padasjoki, Paloasema, Majavatie 6.  E-Häme. Ilm. pekka.ojala@metsastajaliitto.fi
to 8.12. klo 18-21 Jokelan Eränkävijöiden Ampumarata,Uudenkyläntie 263, Hyvinkää. Uusimaa. Ilm. mauno.mynttinen@metsastajaliitto.fi

ke 14.12. klo 18-21 Erätalo, Riihimäki E-Häme

 

Metsästäjäliitto pitää sudenmetsästyksen jatkamista välttämättömänä 1.11.2016 7:37

Luonnonvarakeskus (Luke) ilmoitti 31.10. väliarviossaan, että Suomessa on 23–28 susilaumaa. Luke totesi kuitenkin, että susikannan arviointi on erittäin epätarkkaa sulan maan aikana, kun jälkihavaintoja kertyy vähän. Viime helmikuussa Suomessa arvioitiin olevan 37–39 laumaa, eikä maa- ja metsätalousministeriön mukaan viitteitä salakaadoista ole. Arviota tarkennetaan tämän vuoden osalta marras–joulukuussa. Maa- ja metsätalousministeriö ilmoitti samassa tilaisuudessa, että sudenmetsästys jatkuu, mutta toteutustapa muuttuu.

Kannan arviointi ei onnistu sulan maan aikaan

Susien aiheuttamien vahinkojen määrä antaa selviä viitteitä, että kannan koko ei ainakaan ole pienentynyt. Susista on myös selkeitä havaintoja alueilla, joissa niitä ei ole aikoihin ollut. Syksyn kuluessa petoyhdyshenkilöt ovat tehneet laumahavaintoja alueilla, joista riistanhoitoyhdistys ei ole tehnyt laumailmoituksia. Lisäksi on tapauksia, joissa petoyhdyshenkilöillä ei ole ollut mahdollisuutta tarkastaa laumahavaintoa, joten ne on jätetty huomioimatta. Lisäksi Luken mukaan on viitteitä muistakin laumoista, mutta niitä ei ole merkitty susireviiriksi, koska tieto tarkentuu vasta lumikelillä. Tällaiset tilanteet lisäävät Lukenkin mukaan arvion epätarkkuutta.

Kaikki havainnot tulee ilmoittaa

Suomen susikanta on läheisessä yhteydessä Venäjän suureen susikantaan. Luke toteaa, että poronhoitoalueelle siirtyy nuoria yksilöitä etenkin myös Venäjältä. Tilannetta tarkennetaan marras–joulukuussa tarkemmalla arviolla sekä laumojen että niissä asustavien susiyksilöiden lukumäärästä. Metsästäjäliitto kehottaa metsästäjiä ja muita luonnossa liikkujia ilmoittamaan kaikki havainnot petoyhdyshenkilöille. Näin saadaan mahdollisimman tarkka kuva Suomen susikannasta.

Metsästyksen jatkaminen lisää sosiaalista kestävyyttä

Metsästäjäliitto on tyytyväinen siihen, että ministeriö päättää jatkaa sudenmetsästystä, mutta korostaa, että lupamäärän tulee olla oikeassa suhteessa susikantaan ja käytännön joustava. Ministeriö on päättänyt muuttaa metsästyksen toteutusta tämän kauden osalta, ja esitys siitä ja kokonaislupamäärästä lähtee lausuntokierrokselle pikapuoliin. Metsästäjäliitto ottaa silloin tarkemmin kantaa asiaan.

Riittävä lupamäärä ja lupien joustava myöntäminen ovat avainasemassa, että vahingot saadaan pysymään kurissa ja sudet ihmisarkoina. Sudenmetsästyksen vaikeuttaminen vaikuttaisi suoraan maaseudulla asuvien elämään ja sitä kautta sosiaaliseen kestävyyteen. Maa- ja metsätalousministeriön arvion mukaan metsästys on lisännyt suden sosiaalista kestävyyttä ja vähentänyt merkittävästi salakaatoja.

Metsästäjäliitto rahoittaa metsäpeurojen palautushanketta 26.10.2016 10:38

Metsäpeura palautetaan lähivuosina alkuperäisille asuinsijoilleen Pirkanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle. Palautus on osa metsäpeuran kannanhoitohanketta, jonka kokonaiskustannus on 5,16 miljoonaa euroa. EU-LIFE-hankkeen toteuttaa Metsähallitus yhdeksän hankekumppanin kanssa. Hankkeen rahoittavat Euroopan unioni, Suomen valtio, kaikki hankkeen toteuttajat sekä Suomen Metsästäjäliitto.

Metsäpeura kuoli meiltä aikanaan sukupuuttoon liiallisen pyynnin myötä. Laji palasi itärajan takaa Kainuuseen sodan jälkeen. Tästä kannasta yli 30 vuotta sitten Suomenselän keskiosiin tehty palautusistutus onnistui yli odotusten, ja sinne on muodostunut suhteellisen vahva metsäpeurakanta. Ilman tätä peuramme tilanne olisi lohduton, sillä Kainuun peurojen ahdingon tärkein välitön syy on koko 2000-luvun ollut suurpetojen saalistuspaine, ja kanta on pudonnut alle puoleen. Suomessa tiedetään olevan parisen tuhatta metsäpeuraa, ja suunnilleen saman verran arvellaan elävän Venäjän puolella.

Peura tuodaan etelämmäksi

Metsäpeuroja siirretään ensin luonnosta ja eläintarhoista palautusalueille rakennettaviin aitauksiin. Etelä-Pohjanmaalla Lauhanvuoren kansallispuiston ja Pirkanmaalla Seitsemisen kansallispuiston tuntumaan suunnitellaan siirrettävän 10–15 peuraa.

Metsähallituksen tukena ovat Korkeasaaren, Ähtärin ja Ranuan eläintarhojen asiantuntijat yhdessä Luonnonvarakeskuksen tutkijoiden ja Suomen riistakeskuksen kanssa. Myös vapaaehtoisia tarvitaan monivuotisen tarhausvaiheen aikana. Toisessa vaiheessa vapautetaan tarhassa syntyneitä jälkeläisiä luontoon 1,5–2 vuoden ikäisinä.

Metsäpeura ja poro pidetään erillään

Hankkeen aikana tullaan myös vahvistamaan Ähtärin, Karstulan ja Soinin alueella elävää pientä metsäpeuraosakantaa muutaman kuukauden totutustarhausvaiheen jälkeen tehdyin vapautuksin. Lisäksi hanke pyrkii Kuhmon ja Suomussalmen välistä peura-aitaa parantamalla estämään metsäpeuran risteytymistä poron kanssa.

Muita tavoitteita ovat metsäpeuran eläintarhakannan perimän monipuolistaminen, peuran elinympäristöjen parantaminen, ihmisten tietoisuuden lisääminen ja metsäpeuran kuolleisuuden vähentäminen. Hankkeessa myös päivitetään vuodelta 2007 peräisin oleva kansallinen metsäpeurakannan hoitosuunnitelma sekä laaditaan opas metsäpeuran huomioimisesta talousmetsissä.

Lue lisää Metsähallituksen tiedotteesta.

Uusi Digi-Jahti on ilmestynyt – voita b-bark-lisenssi 13.10.2016 9:24

Metsästäjäliiton julkaiseman Digi-Jahdin uusi numero on ilmestynyt. Uuden numeron kunniaksi arvomme 100 b-bark-ohjelmistolisenssiä vuodeksi! Vastaa lehden lopussa olevaan palautekyselyyn 23.10. mennessä ja osallistut arvontaan.

Kun aktivoit lisenssikoodin b-bark-sovellukseesi, kulkemasi reitit menevät arkistoon myöhemmin katseltavaksi, voit seurata toisia b-bark-käyttäjiä ja koiria ja saat halutessasi näkyviin tilarajat ja kiinteistötunnukset. Lisenssi on voimassa vuoden kerrallaan alkaen sen aktivoinnista.

Uudessa Digi-Jahdissa kerrotaan citykanijahdista Espoossa ja fiilistellään MegaMetso-leiriä videon muodossa. Lisäksi pohditaan metsästyksen vaikutusta hirvikannan rakenteeseen ja erityisesti sonnikannan kasvattamiseen. Tästä tarjolla on havainnollistava video. Digi-Jahti kertoo myös, miten riistakolmiolaskentojen tuloksista saadaan lintutiheyslukema.

Lehden kotisivulla voit valita, haluatko lukea Digi-Jahtisi suomeksi vai ruotsiksi. Kun sähköpostiosoitteesi on liiton jäsenrekisterissä, saat aina tiedon lehden ilmestymisestä. Jäsenrekisterin kirjautumisohjeet löydät täältä

Löydät Digi-Jahdin täältä

Nytt nummer av Digi-Jakt har utkommit – vinn en b-bark licens

Ett nytt nummer av Jägarförbundets webbtidskrift Digi-Jakt har utkommit. Det nya numret till ära lottar vi ut 100 b-bark programlicenser för ett år! Svara på responsenkäten i slutet av tidskriften före den 23 oktober och delta i utlottningen.

När du aktiverar licensen i din b-bark applikation sparas dina rutter i arkivet så att du kan studera dem i efterhand. Du kan också följa andra b-bark användare och deras hundar, och om du vill kan tomtgränser och fastighetsbeteckningar visas på kartan. Licensen är giltig ett år i taget från och med aktiveringen.

I det nya numret av Digi-Jakt kan du läsa om citykaninjakt i Esbo och uppleva MegaTjäderlägret på video. Vi diskuterar hur jakt påverkar älgbeståndets struktur och speciellt utvecklingen av tjurbeståndet. Titta gärna på vår informativa video om ämnet! Vi förklarar också hur fågeltätheten beräknas utifrån resultaten av triangelinventeringarna.

På tidskriftens startsida kan du välja om du vill läsa Digi-Jakt på finska eller svenska. Om din e-postadress finns i förbundets medlemsregister får du alltid ett meddelande om att tidskriften har utkommit. Anvisningar för hur du loggar in i medlemsregistret finns på finska på http://www.metsastajaliitto.fi/jasenrekisteri

Digi-Jakt

Metsästyksen rahallinen arvo Euroopassa on 16 miljardia 30.09.2016 10:41

Euroopan parlamentissa järjestettiin 27.9. metsästyksen taloudellisia vaikutuksia käsittelevä konferenssi. Euroopan metsästäjäjärjestö FACE totesi siellä, että metsästyksen vaikutus Euroopan taloudelle on 16 miljardia euroa. Euroopassa on kaiken kaikkiaan seitsemän miljoonaa metsästäjää, jotka käyttävät tämän summan metsästyslupiin ja -vuokriin, aseisiin, ammuksiin, metsästysvarusteisiin ja jahtimatkoihin.

Metsästyksen arvoa ei kuitenkaan voi mitata pelkästään rahassa. On myös huomioitava metsästäjien laajamittainen vapaaehtoistyö eläinkantojen ja elinympäristöjen hyväksi, liian tiheistä kannoista johtuvien vahinkojen väheneminen, riistantutkimuksen edistäminen havaintotietojen keruulla sekä metsästyksen työllistämisvaikutukset.

Konferenssiin osallistui Euroopan parlamentin jäseniä ja virkamiehiä, teollisuuden edustajia sekä metsästysjärjestöjen edustajia.